Mar 17

От колко вода имаме нужда?

вода

 

 

Водата е жизненоважна, затова трябва да се стремим да я доставяме на тялото си редовно и в чист вид. Консумацията на никоя друга течност не може да удовлетвори жаждата за вода пълноценно. Употребата на кафе, алкохол, газирани напитки, сиропи, подсладени или осолени млечни напитки и т.н. дори увеличават нуждата от H2O.

 

 

Тялото ни е изградено основно от вода. Започваме да усещаме жажда, когато загубим едва 1% от нея. Тя е необходима за производството на всички хормони, за протичането на метаболитните реакции, за продуцирането на енергия, за пречистването… (научете повече ТУК)

 

 

Количеството вода, което всеки трябва да приема като минимум, може да се съобрази с килограмите, като ги умножи по 0,03. Ако тежите 50 кг, то средно трябва да приемате по 1,5 литра вода на ден. Обърнете внимание, че това е минималното количество, от което се нуждаете. При определени заболявания или неразположения, спорт или активен начин на живот, горещини, нездравословен хранителен режим, усилен физически труд, провеждане на разтоварващи и детоксикиращи режими необходимостта от прием на повече вода е завишена. Някои компании дори провеждат на служителите си обучения под надслов “Как да пием повече вода”, тъй като, улисани в работа, често забравяме да посягаме към чашата с вода. А се оказва, че дори леката дехидратация води до намаляване на продуктивността, понижаване на настроението и липса на енергия.

 

 

Пийте вода още преди да сте усетили жажда. Специалистите съветват живителната течност да бъде на стайна температура или топла, да се отпива по малко, но често. Започнете деня с две чаши топла вода на гладно. Гледайте да имате винаги чаша с прясна вода покрай вас. Пиенето на чай, билкови отвари, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове също е важно и полезно, но не забравяйте водата. Тя е безценна.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *