Jun 15

Нива на пречистване

детоксикация

 

Детоксикацията е единен и многостранен процес. Пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти е важно и трябва да бъде извършено пълноценно. Тялото е цялостна система, такова трябва и да е пречистването му – цялостно. Ако усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване.

 

Всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим специален подход. Важно е самото пречистване да се случва на няколко нива:

 

– предпазващо – това е процес, който подсилва и действа благотворно върху самите детоксикиращи органи, спомагайки тяхната работа);

 

неутрализиране на вредните токсини – случва се с различни механизми на действие. Влиянието върху самите токсини може да бъде пряко или косвено;

 

извеждане на самите токсини от организма – много важен процес, който фактически осигурява реалното изчистване на организма, като в случая е от огромно значение това да се случи едновременно от всички детоксикиращи органи и системи, защото в противен случай би означавало само временна смяна на отровите от едно място в организма на друго.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *