May 25

Детоксикацията е комплексен процес

detox

 

Темата за детоксикацията става все по-актуална. Въпреки че организмът е система, която има своите механизми за изчистване, съвременният начин на живот налага да се обърне специално внимание на подпомагането на обменните и пречистващи процеси.

 

От проведена анкета на ДетоксиФайв, изучаваща навиците за детоксикация, над 50% от участниците са отговорили, че спазват пречистващ режим само при необходимост, като едва 32 на сто го правят редовно. 42% от анкетираните обявяват, че детоксикацията трябва да се прави според индивидуални нужди, за разлика от 36 на сто, които твърдят, че режим на пречистване е препоръчително да се спазва един – два пъти годишно. Цели 83% от участниците са убедени, че детоксикацията е комплексен процес и трябва да се пречиства цялото тяло.

 

85% смятат, че замърсяването на въздуха и храната са основните причини, налагащи провеждането на пречистващ режим, на фона на 1%, които са убедени, че няма необходимост от пречистване.

 

18 на сто изтъкват, че основна причина за интоксикация на организма са вредните навици, като тютюнопушене и употреба на алкохол, 29 на сто обвиняват стреса и вредните производства, докато останалите търсят причината в замърсената околна среда и храна.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *