Oct 24

Колко му е сладко на черния дроб

calories-957767_960_720

Захар – толкова много се говори за нея, толкова е сладка и вкусна, а носи със себе си толкова много беди… Истината е, че вредата, която нанася бялата рафинирана захар не е свързана само със зъбите и трупането на излишно тегло. Едно от основните поражения, които нанася, е върху черния дроб. Самият орган използва фруктозата за образуването на мазнини. Приемът на твърде много рафинирана захар и продукти с високо съдържание на фруктоза може да спомогне за натрупването на мазнини, а оттам и до заболявания на черния дроб. Някои изследвания показват, че захарта може да бъде вредна колкото и консумацията на алкохол, дори когато човек не е с наднормено тегло.

В Швеция е проведен експеримент, който показва, че храненето само месец с fast food и повишен прием на рафинирана захар може да доведе до натрупване на излишни мазнини в черния дроб. За съжаление, този начин на хранене е типичен за ежедневието на много хора.

Със захари са богати не само сладкишите. Има ги в почти всички продукти, напитки, сосове, лютеници, газирани напитки, плодови сокове, сладък чай и кафе.

Колко струва сладостта?

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *