Oct 10

Време е за есенно почистване…на дома и тялото

почистване, есен, детоксикация на тялото, ДетпксиФайв

Много от нас, негласно са приели, че есента изисква голямо почистване – къщата, двора, шкафовете, чекмеджетата, прозорците. И това никак не е случайно. Време е да приютим слънцето в домовете си и да го задържим за зимата. Есента е времето, в което си скътаваме късчета от лятото, които ще ни носят топлина през цялата зима. Измитаме летните дълги вечери и пълним чекмеджетата с топли прегръдки в компанията на ароматен чай. Изчистваме всичко ненужно, безразборно нахвърлено сред лятно нетърпение и синьо настървение, за да може да влезе сгушеният домашен уют. А защо не правим това и с телата си? Щом решаваме, че къщите ни имат нужда от есенно почистване, защо това да не важи и за телата ни?  Всъщност нашият организъм има свои собствени механизми за пречистване, чрез черния дроб, чрез бъбреците, урината, изпражненията, потта. Условието да подържаме в отлична кондиция тези системи повишава значително качеството ни на живот и здравословното ни състояние. Може би никога не сме били изложени толкова много на вредни химични влияния, както сега. Освен това – умората, стресът, алергиите, главоболието, проблемите с храносмилането, проблемите с кожата, слабостите на имунната система  са само бегла част от напрегнатото ни ежедневие. Като нормална част от есента, и трапезата ни става по-различна. Намалява движението ни, разходките и това неминуемо се отразява на фигурата и доброто ни настроение. А есенното златно ни задължава да сме щастливи. :–)

Както обикновено се случва, природата се е погрижила за всичко. Може би е време да започнем своя детоксикиращ режим:

Aндрографисът, известен още като „крал на горчивото”, ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Активните вещества в Андрографиса намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, Леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови.

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Активните вещества на Репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета.

„DetoxiFive“ e натурален детоксикатор, който спомага обменните и пречистващи процеси в целия организъм. Събира в себе си силата на андрографиса, леспедезата, мащерката, репея и органичния селен, които взаимно допълват и усилват действието си. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти! „DetoxiFive“ ни дарява повишен жизнен тонус и енергия, бистра кожа, самочувствие, и добро настроение! Винаги има смисъл, когато инвестираме в здравето си!

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *