Jan 10

Следпразнично почистване

преяждане, детоксикация

Коледа, посрещането на Новата година, Именните дни донесоха със себе си отрупани трапези и обилно похапване, и пийване. А в същото време много ни се иска да се разтоварим и да се почувстваме отново леки, с бистър ум, в добро състояние на духа и тялото. Ако сте преяли покрай празниците и сте прекалили с алкохола, може би е добре да се погрижите за тялото си, като му помогнете да се изчисти от натрупаните токсини. Неслучайно именно януари е месецът на диетите и на опитите за възстановяване на добрата форма, която празнувайки сме загубили.

Знаете ли, че освен до напълняване и трупане на мазнини, краткото дори преяждане (в продължение на седмица) може да покачи значително оксидативния стрес в организма. Това от своя страна, може да доведе до настъпването на различни клетъчни изменения и повреди. Често се чувстваме изморени, страдаме от главоболие, нямаме сили и сме в депресия. Това може да се дължи именно на акумулираните токсични вещества.

Така или иначе, приемаме непрестанно отровни вещества постоянно –  от въздуха, храната, водата, дрехите, компютрите, телефоните. Образуваме токсини и в резултат на стрес и напрегнато ежедневие. Бихме могли да избегнем поне тези, които са въпрос на информиран избор. Чрез пълноценното хранене на плодове и зеленчуци, чрез периодично спазване на детоксикиращ режим, можем да помогнем на тялото да се освободи от натрупаните токсични вещества и да ни даде нужната енергия и добро самочувствие.

Aндрографисът, известен още като „крал на горчивото”, ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта, от токсини и обменни разпадни продукти.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали.

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *