Aug 30

Пет упражнения за детоксикация на ума

Woman drinking coffee at home with sunrise streaming in through

  1. Бъдете по-наблюдателни към обкръжението си. Всеки ден се сблъскваме с отрицателни новини и изживявания, които затормозяват психиката. Те могат да идват от негативни медии, неприятни занимания и неприятна комуникация. Сутрин, обед и вечер си дайте време да се замислите върху това как различни аспекти от околната среда ви влияят. Разграничете тези аспекти, елиминирайте негативните и се съсредоточете върхи позитивните.
  2. Отървете се от бъркотията. Когато човек не планира дните, седмиците и месеците си, той изпада в чувство за безпомощност в собствения си живот. Организирайте деня си от сутрин до вечер. Може да използвате дневник, подплатен тефтер или телефон. Препоръчително е да използвате молив в графика си и избягвайте изкушението да попълвате всеки отделен времеви слот. Ако възникне прекъсване в графика, когато денят продължава, му се насладете. Дръжте себе си фокусирани и запознати, като знаете какво трябва да правите и кога да го правите. Това ще доведе и до действителното приключване на задачите. Няма да се лутате из дните си, а ще завършвате задачите си, което ще доведе и до повишаване на доверието и сигурността ви във вас самите.
  3. Отървете се от обсебването. Човек често твърди колко е зает и как времето му постоянно не му достига. Това се дължи на склонността на хората да се захващат с много задачи и ненужни детайли, за да се чувстват сякаш имат контрол. Ако забелязвате, че времето ви не ви достига и се чувствате под стрес и преуморени, оставете ненужните задачи и се захванете само с важните работи, които са наложими. Така ще се научите да отсявате важните задачи.
  4. Бъдете благодарни и изпълнете живота си с чувство за благодарност. Изброявайте нещата, които ви карат да се чувствате благодарни. Така ще се концентрирате върху позитивните мисли и аспекти от живота си и ще мислите как да увеличите тези аспекти. Можете да си оставяте бележки, които да ви напомнят за тези позитивни мисли.
  5. Оставете негативните мисли в миналото. Една от най-разрушителните игри на мислите ни е да възпроизвеждат болезнени събития. Хората имат навика да запомнят негативни моменти и с години да страдат заради тях. Ако това ви се случи днес, превъртете тези спомени и се концентрирайте върхи положителните неща.

Тези упражнения ще помогнат на мозъка ви да се концентрира върху доброто и положителното. Помогнете на ума си да осъзнае прекрасните неща за живота и да презапише онези събития, които не заслужават вашето внимание. Оставете някои от любимите ви упражнения да станат навик. Направете ги част от ежедневието си и в крайна сметка дори няма да осъзнавате, че ги правите.

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *