Органичен Селен

Органичен Селен

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

 

Органичен Селен (L-селенометионин форма)

 

Селенът е основен клетъчен протектор – важен елемент от антиоксидантната защита. Влиза в състава на глутатион пероксидазата – ензим, обезвреждащ свободни радикали, с които много други антиоксиданти не могат да се справят.

 

Недостигът на Селен не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но води и до сърдечносъдови, ендокринни, онкологични заболявания.

 

В организма, лишен от този защитен микроелемент, се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак; повишава се токсичността на тютюневия дим и неблагоприятната градска среда, контаминирана с отработени автомобилни газове.

 

Селенът предпазва от увреждане черния дроб, засегнат от токсични или инфекциозни нокси, подобрява състоянието при себорея и други кожни заболявания.

 

По данни на научния институт по онкология на САЩ, при пациенти, приемащи профилактично микродози Сeлен, смъртността при най-разпространените онкологични заболявания (на белите дробове, простата, дебелото и правото черво) се намалява с 49%.

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *