Jul 31

Как да подпомогнем детоксикацията?

soap-bubble

 

Повечето токсини в околната среда са склонни да се натрупват в организма. Там те стават причина за появата на различни здравни проблеми, включително нарушения на метаболизма, наддаване на тегло, хранителни алергии и много други. Естествено, най-доброто за здравето е опитът да се избегнат тези токсини, но това е много трудно. Понякога, колкото и да се стараем, не можем да избягаме от средата, в която живеем. Но все пак, да се търси по-чист въздух, да се пречиства водата, да се яде по-здравословна храна, е част от здравословният начин на живот.

 

Кратък списък на най-големите замърсители включва: летливи органични съединения (природен газ, пропан-бутан, бензин, керосин), перхлорат, азбест, някои видове плесени и мухъл, фталати (увеличат гъвкавостта, прозрачността и дълготрайността на пластмасите), пестициди, радиоактивност, редица медикаменти, тежки метали, някои от Е-тата в храната. Рисковете за здравето, свързани с тези вещества, са добре документирани в научната литература, но, за съжаление, се пренебрегват от твърде много хора. Например най-конвенционално отглежданата пшеница се пръска с глифозат (токсичен хербицид) точно преди прибиране на реколтата. Може би именно това е причината, поради която толкова много хора страдат от алергии от пшеница, свързани с нарушения в храносмилането. Месата и млечните продукти пък са заредени с токсични антибиотици, пестициди и синтетични хормони, което увеличава риска от метаболитни заболявания и нежелано наддаване на тегло. Дали заради неинформираност, или заради незаинтересованост, ние, като общество, рутинно позволяваме узаконяването на толкова много опасни вещества и дори не си даваме сметка за това.

 

Когато говорим за една добра детоксикационна програма, трябва да се имат предвид индивидуалните нужди и начин на живот. Нещо повече, изчистването на отровите от организма би следвало да започне с елиминирането на някои ежедневни навици, които често са свързани именно с досега до токсини в дома. Например е добре да се избегне използването на домакински почистващи препарати, които са натоварени с опасни химикали. Това се отнася и за освежителите и ароматизатори за въздух, които можете да замените с лампи с етерични масла. Ако имате възможност, е добре да се обградите с много стайни растения, които да почистват естествено въздуха. Тъй като на тялото му е много трудно непрестанно да се бори с нахлуващите токсични вещества, е добре да му помагаме.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *