Mar 11

Интересни факти за детоксикацията

вода

 

–        Детоксикацията е единен и многостранен процес. Пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти е важно и трябва да бъде извършено пълноценно. Тялото е цялостна система, такова трябва и да е пречистването му – цялостно. Ако усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване.

 

–          Въпреки че пречистването трябва да стане на няколко нива в организма, всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим специален подход. Има билки, които могат да подпомогнат естествените обменни и отделителни процеси в организма.

 

–          В тялото токсини се натрупват в белите дробове, черния дроб и жлъчния мехур, гънките на червата, бъбречните легенчета, ставите, кръвоносната и лимфна система, съединителната тъкан. Всяка клетка може да се превърне в „контейнер за отпадъци”, когато организмът не успява да изведе или неутрализира своевременно излишните и вредоносни субстанции.

 

–          Андрографисът е балсам за черния дроб. Известен още като „крал на горчивото”, той ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката.

 

–          Горчивият вкус е особено полезен. При консумацията на горчиви храни в организма се отделя повече жлъчка – изключително важна за детоксикацията.

 

–          Леспедезата има уникален механизъм на пречистване на бъбреците. Научете повече на http://detoxifive.com/lespedeza/ .

 

–          За пречистване на белите дробове ключова е мащерката, която стимулира отделянето на секрети от дихателните пътища.

 

–          Кожата е огледало на здравето на целия организъм. Репеят е особено ценен за пречистването на кожата, кръвта и лимфата. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

 

–          Органичният селен е мощен антиоксидант и клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира имунната и сърдечносъдовата система.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *