Apr 02

Д-р Папазова: Интоксикацията е ежедневен фактор, който руши вътрешната ни екология

д-р Папазова

 

Замърсяването на тялото с токсини е неизбежно. Интоксикацията е ежедневен фактор, който руши нашата вътрешна екология. Това заяви д-р Папазова в предаването „На кафе“ и допълни: „Ние сме изложени на невероятна екологична бомбардировка от токсини, които причиняват стрес на всяка клетка и рушат водородните мостчета вътре между страничните вериги на ДНК”.

 

Токсикацията е масивен процес, който кара тялото да затихва своите функции. Затова е важно системното прочистване. Добре е да вземем мерки не само в определен сезон и за определени органи, а да обърнем внимание на цялостна детоксикация, съветва специалистът.

 

Къде отиват токсините, когато изчистим само черния дроб например? Кръвта ще ги разнесе навсякъде. Затова е много важна пълната детоксикация – черен дроб, жлъчен мехур, бъбреци, бели дробове, кожа, кръв и лимфа. Това е научната стратегия за пречистване на тялото. Чудя се защо досега не сме го предприемали. Винаги съм се усещала дефицитна по отношения на тази информация. Сега вече знаем, че детоксикацията трябва да е единен процес, обясни д-р Папазова.

 

Ако искаме да имаме научно подплатена стратегия на пречистване, твърди холистичният лекар, първата стъпка е да предпазваме клетките на детоксикиращите органи, за да са здрави и да функционират правилно. Следващият етап представлява неутрализиране на токсините чрез специфични за всяка система механизми. Когато отровите станат относително безвредни, стигаме до извеждането от организма. По думите на д-р Папазова, този процес е много важен и е необходимо да се следи ефективното му изпълнение.

 

Д-р Папазова отдаде заслуженото на андрографиса, като го нарече “балсам за черния дроб”. Познат е като „крал на горчивото“, а горчивият вкус е имуностимулиращ. Центровете в мозъка за имунитета и за регулация на храненето и пречистването са много близки и горчивото ги стимулира, подчерта тя. Когато хапваме горчиви билки, се отделя повече жлъчка, което води до по-добър детоксикиращ ефект. Сред другите съвети на специалиста са по-бедно на мазнини меню, ограничена консумация на алкохол, на сол и млечни продукти, правилно дишане и пиенето на повече вода. По думите ù, ние сме толкова замърсени, че не може да се изчистим само с някакви чайчета, това вече не е актуално. Трябва да има екстрахиране на активните субстанции и чрез комбинацията на билковите екстракти да се постигне цялостен и максимален ефект.

 

Ежедневно трябва да мислим за нашата детоксикация, заключи д-р Папазова.

 

 

  • от DetoxiFive
  • 0 Коментара

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *